CORTEN-teräs

Outstanding-tuotesarjan kestävyyden salaisuus on CORTEN-teräs

Kiramin Outstanding-tuotteiden valmistuksessa on käytetty erikoisterästä, joka tunnetaan nimellä CORTEN- tai Cor-Ten-teräs. Nimi tulee sanoista CORrosion resistance–TENsile strength. Se on lähestulkoon puhdasta terästä, jota on seostettu pienellä määrällä kuparia, kromia, nikkeliä ja fosforia. Ulkoilmassa, ollessaan alttiina sääolosuhteille eli hapen ja kosteuden vaikutuksille, sen pinnalle muodostuu ruskeanoranssi, ruosteenvärinen oksidikerros, jonka väri ajan myötä saattaa hieman tummua.

Ruosteenvärinen, patinoitunut pinta on elävä ja rustiikkinen, ja se antaa Kiramin grilleille, tulisijoille ja muille ulkokäyttöön tarkoitetuille rakenteille jäljittelemättömän karskin ulkonäön. Teräksen pintaan muodostuva tiivis oksidikerros myös suojaa terästä, ja estää korroosiota pääsemästä syvemmälle tehden siitä valmistetuista tuotteista käytännössä säänkestäviä.

Tavallisissa teräslaaduissa ruostekerros kuluu pois ja pinta altistuu yhä uudelleen korroosiolle. Tämä jatkuvasti toistuva prosessi aiheuttaa vähitellen materiaalikatoa eli teräs ohenee. Säänkestävän CORTEN-teräksen oksidipinta on tiivis ja kestävä, joten korroosion myötä aiheutuva materiaalihävikki on erittäin vähäistä. CORTEN-teräs vaatii hyvin vähän huoltoa ja oikein käytettynä se säilyttää ilmeensä pitkään.

Tyypillisiä käyttökohteita CORTEN-teräkselle ovat korkeaa säärasitusta vaativat rakenteet kuten rakennusten julkisivut, sillat, merikontit ja erilaiset säiliöt sekä tulipesät ja savupiiput. Sisustuksessa CORTEN-teräs sopii esimerkiksi aitoihin, joissa kaivataan paitsi siroutta, myös lujuutta ja kestävyyttä.

Kiramin Outstanding-sarjan tuotteiden omaleimainen, ruosteinen ulkonäkö on siis tarkkaan harkittua ja se on paitsi tyyliseikka, myös takaa tuotteille pitkän elinkaaren haastavissakin olosuhteissa. Nämä vehkeet eivät ulkoilmasta hätkähdä – ne ovat syntyneet sinne.

#19
Istutusallas

Video 0:10

#4
Halkoteline

Video 0:10

#33
Yrttiallas

Video 0:10

Kerro
oma ideasi
somessa

Tunnisteella #triholdy ja #warmerfeelings

FREEDOM

 Tutustu
 Osta
FREEDOM

ROASTY BOSS

 Tutustu
 Osta
ROASTY BOSS

TRIHOLDY

 Tutustu
 Osta
TRIHOLDY